Pasuk FoundationHoop+Educatie


Onze sponsorkinderen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Woon jij in Apeldoorn (of omgeving) en wil je het verschil maken voor een Filipijns kind dat opgroeit in extreme armoede? Met slechts een paar uurtjes van jouw vrije tijd bied je een kwetsbaar kind één jaar hoop en educatie! Geef je op als collectant voor onze huis-aan-huis collecte in gemeente Apeldoorn, van 22 t/m 27 oktober 2018. Omdat ieder kind waardevol is!
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Het probleem

In de Filipijnen zitten talloze families gevangen in de greep van armoede. Vaak kunnen ouders van zulke gezinnen de benodigde schoolspullen niet betalen. Als gevolg hiervan gaan de kinderen niet naar school en belanden zij vroeg of laat in prostitutie of criminaliteit.

 

Onze missie

In samenwerking met geselecteerde Filipijnse kerkpartners willen wij kinderen bevrijden van hun geestelijke, fysieke, economische en sociale armoede en hen in staat stellen tot hun levensdoel te komen.

 

Hoe wij helpen

Hoop en educatie zijn de sleutels tot ontwikkeling. Om het risico op schooluitval te verkleinen voorzien wij de kinderen van hun benodigde schoolspullen, zoals een rugtas, schoenen en sokken. Daarnaast komen de scholieren iedere zaterdag bij elkaar op het project en krijgen daar een gezonde en voedzame maaltijd, Bijbels onderwijs, liefde, persoonlijke aandacht en begeleiding.

 

Wie wij helpen

Wij richten ons op kinderen uit gezinnen die leven onder de lokale armoedegrens. Primair helpen we kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs. In enkele gevallen bieden wij ook maatwerk-oplossingen aan studenten die een beroepsopleiding volgen. De meeste Filipijnse kinderen hebben een Rooms-Katholieke achtergrond. Echter maakt Pasuk Foundation geen onderscheid in etniciteit of religie. Bij het toelaten van kinderen in het programma wordt alleen gekeken naar welke kinderen de hulp het hardst nodig hebben. Hierbij geven wij voorrang aan kinderen die één of beide ouders moeten missen.

 

Wie wij zijn

Pasuk Foundation is een kleine, effectieve ontwikkelingsorganisatie die volledig bestaat uit enthousiaste, onbetaalde vrijwilligers. Vanuit onze christelijke visie geloven wij dat ieder kind uniek en waardevol is, geschapen vanwege een doel. In de Bijbel roept God ons op om, in Zijn naam, kinderen in armoede te helpen. Zodat zij hun gekregen talenten kunnen ontwikkelen en op hun beurt weer anderen tot dienst kunnen zijn.

 

Hoe we dat financieren

De activiteiten van Pasuk Foundation worden voor 100% gefinancierd met giften van particulieren en bedrijven. Onze stichting - met ANBI-status - kent geen overheadkosten. Zowel het bestuur als de medewerkers zijn allemaal vrijwilligers. Dankzij diverse subsidies zijn onze organisatiekosten volledig gedekt. Zo komen de giften van donateurs voor 100% ten goede aan onze scholingsprojecten.

 

Collecteweek

De jaarlijkse collecteweek is voor Pasuk Foundation een belangrijk fondsenwervingsmoment. Onze ervaring leert dat een avondje collecteren al snel zo'n 130 euro kan opleveren. Dat is precies het budget voor één kind in ons Pasuk programma!